Vandaag in NRC Boeken

In de Boekenbijlage, die elke vrijdagmiddag in het hart van NRC Handelsblad verschijnt, deze week: De gevreesde kunstcriticus Robert Hughes boog zich over de geschiedenis van Rome. Heeft hij over de eeuwige stad nog iets nieuws te melden? Waarom het denken van de nazi-jurist Carl Schmitt relevant is voor onze tijd. Vraag-antwoord: Stine Jensen over


In de Boekenbijlage, die elke vrijdagmiddag in het hart van NRC Handelsblad verschijnt, deze week:
De gevreesde kunstcriticus Robert Hughes boog zich over de geschiedenis van Rome. Heeft hij over de eeuwige stad nog iets nieuws te melden?

Waarom het denken van de nazi-jurist Carl Schmitt relevant is voor onze tijd.

Vraag-antwoord: Stine Jensen over Facebook en filosofie for the millions.

Boek nu lees later: de Indiase avonturen van Jacob Haafner, hertaald door Thomas Rosenboom.

Recensies: René Diekstra over een legenadrische maîtresse, thriller van 23 topauteurs, twee Hongaarse klassieken, jaren-zeventigterrorisme in de literatuur, Ootje Oxenaar in beeld, de biografie van muziekpionier Alan Lomax.