Sta je dan, in je camouflagepak

People attend a military parade as part of the celebrations for the anniversary of the independence of Colombia in 13 Commune neighborhood, one of the shantytowns with the highest rates of urban violence, in Medellin, Antioquia department, Colombia, on July 20, 2011. AFP PHOTO/ Raul ARBOLEDA AFP

Alsof de ‘bosjesman’-outfit de normaalste zaak van de wereld is. De toeschouwers van de militaire parade in één van de gewelddadigste sloppenwijken van Colombia besteden totaal geen aandacht aan de rare figuur, die een enorm wapen in zijn handen heeft. Blijkbaar gebeurt er aan de andere kant iets veel spannenders. Alleen het meisje achter de in camouflagekleding gestoken man kijkt wat angstig omhoog. Maar ja, wat wil je ook – de loop van zijn geweer is akelig dichtbij.

De parade was onderdeel van de viering van het 201-jarig bestaan van de Colombiaanse onafhankelijkheid die woensdag werd gevierd.