Recreatief Twistgesprek

Wat wil je doen? De zon schijnt, dus we kunnen even naar buiten, naar het park om te voetballen. Ook al is de kans dat het straks hysterisch gaat hagelen wel best groot. Misschien kunnen we een paar rondjes wandelen in de frisse lucht en naar de eendjes kijken. Of even op een bankje zitten

Wat wil je doen? De zon schijnt, dus we kunnen even naar buiten, naar het park om te voetballen. Ook al is de kans dat het straks hysterisch gaat hagelen wel best groot. Misschien kunnen we een paar rondjes wandelen in de frisse lucht en naar de eendjes kijken. Of even op een bankje zitten bij de fontein.

Ja, en dan daarna World of Warcraft spelen.

We kunnen ook naar de dierentuin, al vind ik de hokjes wel een beetje klein en is het volgens mij niet de bedoeling dat die panter steeds heen en weer loopt voor zijn hek. Er zijn wel zeeleeuwen waar je naar kunt zwaaien en we kunnen in het donker sterren en planten bekijken in het planetarium. En op mooie dagen ruikt het er naar kruidig zebrazweet. Wat vind je daarvan?

Waarom niet World of Warcraft spelen?

Of misschien toch naar de speeltuin, naar die ene grote. Daar is zo’n enorm spannend tunnelstelsel, al durf ik daar niet meer in, want laatst kwam ik vast te zitten en toen ik eindelijk los was vond ik een gebruikte luier bij het eind. Voor jou is het wel leuk natuurlijk, jij komt niet vast te zitten. Daar zijn ook andere kinderen waar je mee kan spelen – de kinderen die alleen maar krijsen en helemaal uit snot lijken te bestaan mag je gewoon negeren – en er zijn trampolines die heel hoog gaan en luchtkastelen waar je op kunt springen en turnmatten waar je op kunt koppeltjeduikelen, honderd keer achter elkaar.

Ik wil wel graag World of Warcraft spelen.

Zullen we anders naar het Spoorwegmuseum? Daar heb je stoomtreinen van vroeger waar je echt door de coupés kunt lopen, en je mag zelf de kaartjes knippen. Of naar het Luchtvaartmuseum, waar allemaal oude vliegtuigen aan touwen hangen die vroeger in de oorlog werden gebruikt.

Nee, ik wil graag World of Warcraft spelen.

Naar een tentoonstelling over dinosauriërs? Bij het tuincentrum kijken naar de flamingo’s en de depressieve papegaai? Een boswandeling maken en blaadjes en takjes verzamelen voor een zomerstukje?

Nee, ik wil wel graag World of Warcraft spelen.

Een ijsje halen? Een collage maken van al mijn oude Donald Ducks om straks aan je mama te geven? Naar Nemo? Een enorme tatoeage laten zetten?

Nee, ik wil graag World of Warcraft spelen.

Maar…

Nee, ik wil graag World of Warcraft spelen.

Enneh…

Nee, ik wil graag World of Warcraft spelen.

Weet je wat? Ik ga de computer even aanzetten.

    • Renske de Greef