Probleem Saab-onderdeel

Een Zweeds bedrijf dat onderdelen levert aan autofabrikant Saab heeft het faillissement aangevraagd van een onderdeel van de autofabrikant. Het bedrijf SwePart Verktyg zegt nog 5,9 miljoen Zweedse kronen (650.000 euro) van Saab Tools te krijgen.

Dat melden verschillende internationale media. Autofabrikant Saab maakte gisteren bekend dat het hervatten van de productie tenminste drie weken is uitgesteld. Saab wilde de productie in het Zweedse Trollhättan 9 augustus weer opstarten, maar denkt nu op z'n vroegst in de week van 29 augustus weer auto’s te produceren.

De fabriek ligt al maanden stil omdat leveranciers weigeren te leveren vanwege achterstallige betalingen. Saab kan de fabriek pas weer opstarten als er met alle leveranciers overeenkomsten zijn gesloten. Moederbedrijf Swedish Automobile, voorheen Spyker, verkeert in financiële problemen. Het bedrijf heeft wel samenwerkingsovereenkomsten gesloten met Chinese partners, maar die moeten nog goedgekeurd worden door de Chinese overheid.