Ook de laatste Space Shuttle is veilig geland

Space Shuttle Atlantis lands at the Kennedy Space Center at Cape Canaveral, Fla. Thursday, July 21, 2011. The landing of Atlantis marks the end of NASA's 30 year space shuttle program. (AP Photo/Florida Today, Craig Rubadoux) NO SALES AP

„Atlantis is nu helemaal tot stilstand gekomen.” Zo kondigde gezagvoerder Doug Hurley van de Space Shuttle Atlantis gisteren na 135 missies het definitieve einde aan van het Amerikaanse ruimteveerprogramma (1981-2011). „Job well done”, antwoordde het vluchtleidingscentrum van de NASA. „Maar Amerika zal de ruimte blijven verkennen.” De Atlantis landde om 5.57 uur lokale tijd (11.57 uur Nederlandse tijd) in het Kennedy Space Center in Florida. De Shuttle komt te staan in het nabijgelegen bezoekerscentrum. (NRC)