NFI onderzoekt verloren bestand Tristan van der V.

Een politieagent onderzoekt de omgeving van winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Foto Reuters/Stephan Verwaai

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) start alsnog een zoektocht naar een belangrijk PDF-bestand, dat van grote waarde had kunnen zijn in het onderzoek naar de wapenvergunning van Tristan van der V., de schutter die in Alphen aan de Rijn zeven mensen doodschoot.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM), dat een verzoek had ingediend, vandaag gemeld.

Het NFI gaat proberen de verloren bijlage uit een mail van de politie proberen te achterhalen. Uit het PDF-bestand kan duidelijk worden wie Tristan van der V. in 2008 een wapenvergunning heeft verschaft. De Rijksrecherche constateerde eerder dat het bestand is zoekgeraakt.

Het OM onderzoekt hoe het mogelijk is dat Tristan van der V., die leed aan schizofrenie van het paranoïde type, een wapenvergunning kon krijgen.

    • Dirk Wijnand de Jong