'Murdoch jr loog tegen Lagerhuis'

James Murdoch zou dinsdag hebben gelogen bij zijn verhoor in het Britse Lagerhuis. Die beschuldiging komt van de laatste hoofdredacteur van News of the World en de advocaat van de tabloid.

Murdoch keurde begin 2008 een schikking goed met een slachtoffer van afluisterpraktijken. Hij zei dinsdag tijdens zijn verhoor dat hij zich toen „niet bewust” was van het bestaan van een e-mail met uitleg dat de afluisterpraktijken zich niet beperkten tot één verslaggever. Maar volgens oud-hoofdredacteur Colin Myler en advocaat Tom Crone hebben zij Murdoch wel degelijk geïnformeerd over de e-mail. Murdoch „vergist zich”, schrijven ze de Kamercommissie.

Als de aantijgingen waar zijn, betekent het dat Murdoch er al veel eerder van op de hoogte was dan hij beweert, dat de afluisterpraktijken geen zeldzaamheid waren. De e-mail is een van de weinige bewijzen daarvoor. De Kamercommissie wil nadere uitleg. News Corp zegt in een reactie dat James Murdoch „bij zijn getuigenis blijft”. Verhoren van de Kamercommissie zijn niet onder ede.

In een andere tegenslag voor News Corp heeft Team 2012, dat geld inzamelt voor Britse deelnemers aan de Olympische Spelen volgend jaar in Londen, besloten een exclusief contract met News Corp op te zeggen en nieuwe mediapartners te zoeken.