Maasstad: uitbraak van bacterie is onder controle

De uitbraak van de de resistente bacterie Klebsiella in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam is onder controle. Dat heeft directeur Paul Smits gisteren gezegd tijdens een persconferentie. Maasstad is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg onder toezicht geplaatst omdat het niet snel genoeg maatregelen zou nemen om de resistente bacterie te bestrijden. Bij 63 (oud-)patiënten heeft het ziekenhuis besmetting vastgesteld. In enkele maanden zijn 25 patiënten overleden die besmet waren. Dat wil niet zeggen dat ze aan de bacterie zijn overleden. Smits zei dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in mei te laat, pas na weken, is ingelicht over de uitbraak. „Bij twijfel moeten we bellen en dat hebben we niet gedaan. Daar word ik niet gelukkig van.” (Novum) Commentaar, pagina 19