Linda de Mol maakt haar comeback op Duitse tv

Linda de Mol keert terug op de Duitse televisie. De presentatrice, die voor RTL 4 onder meer het spelprogramma Ik hou van Holland maakt, presenteert volgend jaar voor de commerciële zender Sat.1 het programma The Winner Is.

„Ik heb de directie van Sat.1 op bezoek gehad met het verzoek of ik iets wilde presenteren”, vertelde zij deze week in het programma RTL Boulevard. „Het format is leuk en ik was wel toe aan iets nieuws, iets spannends. Je doet niet mee om beroemd te worden, maar om rijk te worden.” Het programma wordt geproduceerd door Talpa van broer John de Mol.

In het programma worden verschillende duels gespeeld door twee kandidaten en de allerbeste wint een miljoen euro. „Ik las het format en dacht meteen: dit zit heel goed in elkaar en geeft een heel andere wending aan talentenjachten.” De opnames zijn in maart.

De Mol is al een beroemde Showmasterin in Duitsland door het trouwprogramma Traumhochzeit (1992-2000). Haar laatste programma in Duitsland, Der Millionendeal (2004) was ook voor Sat. 1. (Novum)