'Hij kan indruk maken op stelletje apekoppen'

Ronald Koeman krijgt bij drie van de vier ondervraagde Feyenoord-watchers het voordeel van de twijfel.

Hans Kraay sr, ex-speler, ex-trainer en ex-directeur Feyenoord:

„Hij is in ieder geval een geroutineerde trainer van naam. Wat mij betreft een goede keus. Voetballers kijken altijd naar de reputatie van hun trainer als speler. Die van Koeman is natuurlijk uitstekend. Misschien dat hij wel indruk kan maken op dat stelletje apekoppen. Ik vind het namelijk te gênant voor woorden wat er de afgelopen weken allemaal is gebeurd bij Feyenoord.”

Johan Derksen, voetbalanalist, hoofdredacteur van Voetbal International: „Ik begrijp er niets van. Koeman is hoog niveau gewend en heeft geen begrip voor jongens die geen aangeboren talent hebben. Nu moet hij als kleuterjuf training gaan geven aan blagen die lijden aan zelfoverschatting. Daar komt bij dat hij het bij gelijkwaardige clubs als Vitesse en AZ helemaal niet goed heeft gedaan. Ik heb niets tegen Ronald Koeman maar hij past totaal niet bij Feyenoord.”

Ben Wijnstekers, speelde van 1977 tot 1988 voor Feyenoord: „Allereerst vind ik het nog steeds jammer hoe het met Mario Been is gelopen. Maar Ronald Koeman is de juiste trainer op dit moment voor Feyenoord. Hij is één van de weinige trainers met naam die ook op niveau hebben gewerkt. Het is goed dat hij maar een contract voor een jaar heeft getekend. Komend seizoen moet gekeken worden of hij wel een positieve invloed heeft op de ploeg. Het is vooral belangrijk dat hij die gasten weer aan het voetballen krijgt. Ik denk dat Koeman daar wel toe in staat is.”

Peter Houtman, stadionspeaker en voormalige spits Feyenoord: „Ik ben erg nieuwsgierig of het wat gaat worden. Hij heeft zijn naam mee omdat hij hier heeft gespeeld. Maar Been was ook een jongen van Feyenoord en je ziet hoe het met hem is afgelopen. Het zal geen makkelijke opgave voor hem worden. Als trainer moet je goed weten wie een aai over zijn bol nodig heeft en welke speler een schop onder zijn kont. Ik verwacht dat Koeman dat wel kan met al zijn ervaring.”