Hasselbaink assistent

Jimmy Floyd Hasselbaink wordt assistent trainer van Steve McClaren bij Nottingham Forest.

Oud-topvoetballer Jimmy Floyd Hasselbaink is de nieuwe assistent-trainer van Nottingham Forest. De voormalig Oranje-international gaat bij de club, die uitkomt op het één na hoogste niveau in het Engelse voetbal, werken onder trainer Steve McClaren. Dat meldde de club gisteren op de website.

McClaren was de trainer van Hasselbaink toen de spits van 2004 tot en met 2006 bij Middlesbrough speelde. De 23-voudig Nederlands international (negen doelpunten) beëindigde in 2008 zijn spelerscarrière en richtte zich vervolgens op een loopbaan als trainer. Hasselbaink speelde onder meer voor Leeds United, Chelsea en Atletico Madrid.

„Steve weet hoe hij moet praten met de spelers, weet wat ze willen en stelt ze op hun gemak”, zegt Hasselbaink op de clubsite over McClaren. „Zijn oog voor detail is uitstekend en een van zijn sterke punten is dat hij dat kan overbrengen op de spelers.” (NRC)