Google Doodle voor kunstenaar Alexander Calder

De Google Doodle ter ere van Alexander Calder

Zoekmachine Google heeft er een traditie van gemaakt om door middel van verfraaiing van het logo op de website belangrijke personen, gebeurtenissen of evenementen te eren. Met kerst worden de letters in een laagje sneeuw gedoopt en met de verjaardag van Sesamstraat worden Pino, Koekiemonster en Bert en Ernie van stal gehaald.

Vandaag is de Google Doodle gewijd aan de geboortedag van de Amerikaanse kunstenaar Alexander Calder, de uitvinder van de zogeheten mobile. Dit kunstvoorwerp bestaat uit verschillende zwevende onderdelen die onderling in evenwicht zijn. De meest gebruikte toepassing van de in de jaren dertig ontworpen mobile, is die van in de kinderbox waar het dient als tijdverdrijf voor baby’s.

Calders mobile in het Guggenheim Museum. Calders mobile in het Guggenheim Museum.

Een speelse uitvoering van de mobileEen speelse uitvoering van de mobile

Bekijk hier de Google Doodles van de afgelopen jaren.