Ex-caddie laakt timing Woods

Steve Williams, de door Tiger Woods ontslagen caddie, heeft naar zijn zeggen twee jaar van zijn leven vergooid door de Amerikaanse golfer te blijven steunen. De voorbije twee jaar werd Woods geplaagd door privéproblemen en blessures.

„Als ik op die periode terugkijk, moet ik concluderen dat ik de laatste twee jaar van mijn leven vergooid heb”, verklaart de Nieuw-Zeelander vandaag in de New Zealand Herald. „Ik heb veel van mijn respect voor Woods verloren. Ik was bereid hem door dik en dun te steunen. Ik ben niet gelukkig met zijn timing”, aldus Williams die twee weken geleden van Woods te horen kreeg dat hij na twaalf jaar ontslagen zou worden.

Woods kwam in 2009 in een mediastorm terecht, nadat bleek dat hij talloze buitenechtelijke affaires heeft gehad. Williams bleef Woods toen steunen, maar zegt nu dat hij zich door zijn loyaliteit ook beschuldigd heeft gevoeld. „Ik wist niet wat er aan de hand was”, zegt Williams in de New Zealand Herald. „Mijn naam had onmiddellijk gezuiverd moeten worden. Dat is niet gebeurd.”

Williams wordt wel eens schertsend de meest verdienende sportman van Nieuw-Zeeland genoemd. Tijdens de samenwerking met de eerste sportmiljardair Woods zou hij zelf meer dan zes miljoen euro hebben verdiend. (AP)