Doden door overstromingen in Bangladesh

A man pulls his motorcycle rickshaw transporting commuters through flooded streets during heavy monsoon rain in Lahore July 3, 2011. REUTERS/Mohsin Raza (PAKISTAN - Tags: SOCIETY ENVIRONMENT TRANSPORT) Moessonregens teisteren verschillende Aziatische landen. Foto Reuters/Mohsin Raza

Overstromingen veroorzaakt door aanhoudende regen hebben in het zuiden van Bangladesh aan zeker zes mensen het leven gekost en meer dan tienduizend inwoners dakloos gemaakt.

Na vijf dagen van hevige regen zijn de rivieren Matamuhuri en Bakhkali buiten hun oevers getreden, waardoor tweehonderd dorpen zijn overstroomd. De Bangladese autoriteiten melden vandaag dat de overstromingen ook garnalenkwekerijen heeft weggespoeld. Inwoners van de weggespoelde dorpen hebben hun toevlucht genomen tot schoolgebouwen.

Bangladesh kampt jaarlijks met overstromingen in het moessonseizoen. Vorig jaar kwamen bij overstromingen zeker 53 mensen om het leven.

Op videobeelden van de overstroming van 2004 is goed te zien wat de impact is van de jaarlijkse moessonregen: