ADO Den Haag naar derde voorronde Europa League

Voetbalclub ADO Den Haag heeft zich gisteren geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League. De Hagenaren wonnen in eigen stadion met 2-0 van de Litouwse club FK Tauras. ADO Den Haag had vorige week de ‘heenwedstrijd’ in het Baltische land al met 3-2 gewonnen.

In de derde voorronde treft ADO volgende week donderdag Omonia Nicosia uit Cyprus, waar veel Nederlanders onder contract staan. Als ADO ook de Cyprioten uitschakelt, plaatste het zich voor de laatste voorronde, waarin een ticket voor de Europa League op het spel staat.

Jens Toornstra gisteravond in blessuretijd van de eerste helft de openingstreffer. Tjaronn Chery zorgde in de slotfase van de wedstrijd voor de tweede Haagse treffer.

ADO was de hele wedstrijd de betere ploeg, maar veel deed de thuisploeg niet met dat overwicht. Bij een zeldzame uitbraak van Tauras moest ADO-doelman Gino Coutinho zelfs handelend optreden. De keeper maakte daarbij per ongeluk hands en ontving een gele kaart van de Griekse arbiter.

Na dat missertje hield ADO Den Haag de defensie goed gesloten. In aanvallend opzicht stelde het lange tijd teleur. Pas toen de 45 minuten van de eerste helft er al op zaten, kwam ADO tot scoren. De Litouwse doelman Oleksandr Borysenko verwerkte de bal na een voorzet van Wesley Verhoek niet goed en Jens Toornstra kon met een halve volley doeltreffend uithalen: 1-0.

In de tweede helft ging ADO wat beter spelen, maar het zat de Hagenaren nog niet mee. Lex Immers schoot op de paal en vond doelman Borysenko op zijn weg, voordat Tjaronn Chery met een tegendraads schot alles en iedereen verraste: 2-0. In de slotfase kwamen er nog meer kansen voor de thuisploeg, maar die bleken aan ADO Den Haag niet besteed.