7 redenen om uit te gaan

1 markt

De Zelfgemaakte Markt

Utrecht: Mariaplaats. Za 11.00-17.00u. www.zelfgemaaktemarkt.nl

Vierde editie van de Zelfgemaakte Markt, waar allerlei makers – kunstenaars, knutselaars, designers en andere creatievelingen – hun eigen creaties kunnen tonen en verkopen.

2 buitenbios

The Future

Amsterdam: Trouw. Za 19.00u. Gratis. www.trouwamsterdam.nl

In het kader van de reeks ‘Zomer aan de Wibaut’ zal morgen de Nederlandse première van The Future van Miranda July worden vertoond. Op het terrein aan de Wibautstraat 127 zijn ligstoelen, kampvuur, whisky, cocktails en popcorn aanwezig. Bij regen wordt de hele bioscoop eventueel naar binnen verhuisd, houd de site of de Facebookpagina in de gaten voor updates hierover.

3 muziek

Albumpresentatie Customs

Utrecht: Ekko. Za 20.30u. Entree: 11 euro. www.ekko.nl

De Belgische rockband Customs presenteert hun nieuwe cd in Ekko. Begin 2009 brak het viertal uit Leuven door met hun debuutalbum Enter The Characters. De muziek op de opvolger Harlequins of Love klinkt voller, swingt en heeft zelfs een vleugje cynische humor in de teksten. Voor de opnames ging de band naar het legendarische Abbey Road Studios waar The Beatles bijna al hun platen opnamen.

4 strandfeest

Strange Fruit on Blijburg

Amsterdam: Blijburg aan zee. Za 22.00-03.00u. Entree: 8 euro. www.strangefruitmusic.wordpress.com

Strange Fruit, dat bekendstaat om zijn programmering met artiesten en dj’s op het gebied van funk, soul, boogie en hiphop met een snufje elektronisch, zal zaterdag een eenmalige avond hosten op het Amsterdamse stadsstrand Blijburg. Dj’s Lucky Dubz en Thelonious draaien een speciale back-to-back set waarbij je o.a. afro beat, disco, UK funky, soulful house en hiphop kunt verwachten.

5 clubavond

Green Room

Amsterdam: Studio K. Za v.a. 23.00u. Entree: 10,95 (vvk)/13 euro (deur). www.studio-k.nu

Green Room is een nieuw tweemaandelijks audiovisueel evenement met lichtshows en kunstzinnige visuals, afgewisseld met progressieve elektronische muziek. Green Room bevat twee zalen met een splitsing tussen electro enerzijds en anderszijds de genres wonkey, glitchy en futuristic dub e.d. Met o.a. Krampfhaft, Kuedo, Clouds en Kavsrave.

6 50’s feestje

Toen GELUK nog gewoon was ...

Den Haag: Café-restaurant Schlemmer. Za 22.00-04.00u. Entree: 5 euro. www.bluenoodclub.com

Vanwege brand in strandpaviljoen de Kwartel is de Fifties Beach Party van Blue Nood verplaatst naar Schlemmer. Met dj’s Black Stripes, Ome Steef, Jen Min Lau. Dresscode: Hawaii, 50’s Rock & Roll, petticoats etc.

7 clubavond

Herr Zimmerman

Rotterdam: Factory 010. Za 23.00-05.00u. Kaarten: 14 (vvk)/ 17,50 euro (deur). www.herrzimmerman.eu

Een speciale EuroGames-editie van de Herr Zimmerman Tanznacht. Muziek: TanzMan, Ascii.Disko, Fraulein Z. Er worden prijzen uitgedeeld voor o.a. de beste Dance Floor Sporter.