41 doden bij busbrand China

Chinese police investigate the burnt wreckage of a double-decker bus after the bus was carrying hazardous goods and caught fire on a highway in Xinyang, in north China's Henan province on July 22, 2011. At least 41 people died during the accident while five passengers and the driver were pulled out alive from the overnight bus -- made up of 35 berths allowing passengers to sleep as they made their way to Hunan province further south, according to other media reports. TOPSHOTS CHINA OUT AFP PHOTO Het wrak van de afgebrande bus in Xinyang. Foto AFP

Bij een brand in een bus in een stad in de Chinese provincie Henan zijn volgens Chinese staatsmedia 41 mensen omgekomen. Zes mensen, de enige overlevenden, raakten gewond. Dit meldt persbureau AP.

Volgens Xinhua News is de bus, een veel te vol geladen dubbeldekker nachtlijn, op een snelweg in vlammen op gegaan. Slechts zes van de 47 inzittenden konden ontsnappen. De 41 overledenen zijn zo ernstig verbrand dat ze met DNA-technieken geïdentificeerd moeten worden.

Het is nog onduidelijk hoe de brand kon ontstaan en de autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld. Duidelijk is dat de bus was berekend op 35 mensen, terwijl er 47 aan boord zaten.

    • Peter van der Ploeg