3 redenen om tv te kijken

1 Talentenjacht

Holland’s Got Talent

RTL 4, 20.30-22.30u.

De vorige keer zagen we hoe een lama over een kameel moest springen, maar dit weigerde. En een man die ging strippen, maar tot opluchting van het publiek zijn onderbroek aanhield. Er waren ook meer succesvolle deelnemers, zoals het 11-jarige meisje Aliyah Kolf dat een nummer van Beyoncé zong. Gordon, Patricia Paay en Dan Karaty waren onder de indruk. Wat we vanavond kunnen verwachten, is nog een verrassing.

2 Bruiloft

Big fat Gypsy wedding

RTL 4, 22.30-23.30u.

In Groot-Brittannië zijn er zigeuner- families die bruiloften heel uitbundig vieren. Jonge meiden (16 jaar) trouwen in enorm grote, ordinaire jurken. Het liefst met een hoge split, parelmoerstrikjes, glimmende steentjes en een meterslange sleep. De bruidsjurk weegt (serieus) 125 kilo. De bruidsmeisjes zijn voorzien van zuurstokroze jurken vol roesjes. Maar de kijker krijgt niet alleen een verslag van de huwelijksceremonie. Je krijgt ook een exclusief kijkje in het leven van de meisjes. Voor en na de bruiloft. De meiden gaan niet naar school en zijn binnen het huwelijk verplicht om het huishouden te doen.

3 Film

Fracture

RTL 5, 20.30-22.45u.

Ted Crawford (Anthony Hopkins) komt erachter dat zijn vrouw een affaire heeft. Hij schiet haar door het hoofd. De politie arresteert hem. Zijn veroordeling lijkt een makkie voor de aanklager Willy Beachum (Ryan Gosling). Hij staat op het punt over te stappen naar een befaamd advocatenkantoor en laat zich overhalen om de aanklacht tegen Crawford nog even snel te doen. Maar dat gaat niet zoals gedacht: de verdachte trekt zijn bekentenis in. En dan blijkt dat er eigenlijk geen hard bewijs tegen hem is. Komt de verdachte weg met zijn misdaad? (Regisseur: Gregory Hoblit)