22 doden bij hittegolf VS

Vanity Mendez, 11, left, Isaiah Rivera, 6, center, and Jonathan Medina, 11, cool off at an open fire hydrant in the East Village neighborhood of Manhattan, Thursday, July 21, 2011. A heatwave that has enveloped much of the central part of the country for the past couple of weeks is moving east and temperatures are expected to top the 100-degree mark. (AP Photo/Mary Altaffer) Kinderen in Manhattan, New York, spelen met een open brandweerkraan om af te koelen. Foto AP / Mary Altaffer

De hittegolf in de Verenigde Staten heeft inmiddels 22 mensen het leven gekost. De temperaturen in het midden en oosten van het land lopen op tot 37 graden Celsius, met uitschieters tot 43 graden. Dit meldt de BBC.

De Nationale Weerdienst in de VS waarschuwt voor ‘gevaarlijke’ hitte en vochtigheid die naar het oosten trekt. De verwachting is dat de hitte daar tot zondag niet zal afnemen.

De hitte velt vooral ouderen, jonge kinderen en mensen met een slechte gezondheid.