Weer

Na een paar dagen met aangename temperaturen wordt het weer frisser. Met een aantrekkende noordwestenwind en regen is het in het weekeinde eerder herfst dan zomer.

Vandaag liet de zon zich in de noordelijke provincies nog geregeld zien, maar elders overheersten de wolken en vielen een aantal plensbuien. In de loop van de avond nemen de buien af. Alleen in het zuiden en langs de zuidwestkust kan een enkele bui zich tot in de nacht handhaven. Het gaat steeds harder waaien en de temperatuur daalt naar 10 tot 14 graden.

Morgen waait het stevig, maar het blijft op de meeste plaatsen droog, met tussen de wolken door regelmatig zon. Alleen in het noordoosten valt dan wat tegen. Met 17 of 18 graden is het overal fris.

In het weekeinde komen we steeds meer onder invloed van een depressie die via Polen en Denemarken naar de Noordzee trekt. Het slechte weer komt dit keer dus uit het oosten, terwijl de wind stevig uit het westen blijft waaien. In de loop van zaterdag gaat het regenen, en zondag regent het stevig door. Het is kil, met maxima rond 16 of 17 graden. Ook maandag is het nog nat, maar in de loop van volgende week knapt het weer op en gaan de temperaturen omhoog.