Topbestuurders zorg weigeren salarisverlaging

Topbestuurders uit de zorg weigeren hun hoge salarissen te verlagen naar de nieuwe salarisnorm in de sector. Ze vinden verlaging niet noodzakelijk, omdat de salariscode in oude gevallen een verlaging juridisch niet kan afdwingen, schrijft de Volkskrant.

Elf bestuurders verdienen nog altijd meer dan het maximale normbedrag van 247.500 euro bruto, zo blijkt uit onderzoek van de krant naar de salarissen bij de vijftig grootste zorginstellingen in Nederland. Het gemiddeld brutosalaris inclusief bonussen van de voorzitters is ruim 248 duizend euro. Dat is ruim 25 duizend euro meer dan in 2009.

Alle elf veelverdieners vinden verlaging niet nodig. De bestuurders beroepen zich op hun oude contracten en hun bijzondere capaciteiten. “Mijn salaris was al zo hoog toen ik in 2004 begon”, zegt voorzitter van het Maasstad Ziekenhuis Paul Smits. Het Rotterdamse ziekenhuis ligt onder vuur vanwege een grootschalige bacteriële infectie van patiënten. Smits verdiende met 329 duizend euro aan salaris en bonus in 2010 veruit het hoogste bedrag.

Herre Kingsma, voorzitter van Medisch Spectrum Twente beroept zich op zijn reputatie en lange historie als specialist en bestuurder. “Mijn salaris is gebaseerd op het feit dat het Medisch Spectrum Twente al jarenlang wisselende bestuurders had, die struikelden over een lastige stad destijds”, legt hij in de krant uit. “Ik ben benaderd als specialist van goede reputatie, als clinicus en bestuurder.”

In 2009 verdienden nog veertien bestuurders meer dan de norm.