Tiger Woods breekt met zijn trouwe caddie

Volgens de golfer was het na een samenwerking van twaalf jaar tijd voor verandering.

Golfer Tiger Woods heeft besloten te stoppen met zijn caddie Steve Williams. Na twaalf jaar komt er een einde aan de samenwerking. Dat maakte Woods gisteren bekend op zijn website. De Amerikaanse golfer werkte al sinds 1999 samen met Williams. Met de 47-jarige Nieuw-Zeelander aan zijn zijde won Woods dertien van zijn veertien majortitels.

Woods, die nu geblesseerd is, maakte geen reden bekend voor de breuk. Het enige wat de voormalige nummer één van de wereld kwijt wilde is dat het „tijd was voor verandering”. Woods maakte niet bekend wie de opvolger wordt van Williams. De twee zijn goede vrienden, zo was Woods getuige op Williams’ bruiloft. Williams is volgens kenners de beste caddie ter wereld. Williams werkte tijdens de laatste twee majors (de US Open en de Brits Open), waar Woods ontbrak, al samen met golfer Adam Scott uit Australië. (AP)