Ruim vijf miljoen euro voor Hoorn van Afrika

Women rush into a feeding centre in a camp established by the Somali Transitional Federal Government (TFG) for the internally displaced people in Mogadishu July 20, 2011. The United Nations said on Wednesday two regions of southern Somalia had been hit by the worst famine in the area for 20 years and that 3.7 million people in the anarchic Horn of Africa nation risked starvation. REUTERS/African Union-United Nations Information Support Team/Stuart Price/Handout (SOMALIA - Tags: SOCIETY ENVIRONMENT) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS Een voedselverdeelpunt in de Somalische stad Mogadishu, gisteren. Foto Reuters

Voor de slachtoffers van de droogte in de Hoorn van Afrika is na negen dagen ruim vijf miljoen euro binnengekomen op giro 555. Dat melden de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO).

De SHO spreekt van een ‘hoopvolle voortgang’. De actie ging 11 juli van start. De opbrengsten van de SHO worden gebruikt om noodhulp te bieden aan de mensen die door de honger worden bedreigd. Het gaat hierbij om water, voedsel en medische zorg.
De droogte in de regio zou de ergste zijn in zestig jaar. Tien miljoen mensen in de Hoorn van Afrika worden door hongersnood getroffen.