Ronald Koeman nieuwe trainer Feyenoord

Ronald Koeman in 2009, tijdens zijn trainerschap bij AZ. Foto NRC / Bas Czerwinski

Ronald Koeman is definitief de nieuwe trainer van Feyenoord. Dit meldt de website van de club. Koeman volgt in Rotterdam Mario Been op, die opstapte nadat een groot deel van de selectie het vertrouwen in hem had opgezegd. Gisteren werd al bericht dat Koeman zo goed als zeker trainer bij Feyenoord zou worden. Feyenoord polste deze week Louis van Gaal, maar die voelde er weinig voor naar Rotterdam te komen.

Koeman heeft een contract voor één jaar getekend. Hij zal geassisteerd worden door oud-spelers Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst. De oud-international zal aanstaande maandag al de eerste training leiden.

Koeman meldt op Feyenoord.nl dat hij Feyenoord een geweldige club vindt om de draad als trainer weer op te pakken: “Het is mijn stellige overtuiging dat we nog wel eens zeer verrassend voor de dag kunnen komen dit seizoen. Er zit immers volop kwaliteit en talent in deze jonge selectie.”

Top drie

De nu 48-jarige Ronald Koeman kwam als speler al uit voor Feyenoord, PSV en Ajax. Nu hij trainer bij Feyenoord wordt, geldt ook voor zijn carrière als trainer dat hij actief is geweest bij de traditionele top-drie. Hiernaast was hij trainer bij Barcelona B, Vitesse, Benfica, Valencia en AZ. Sinds zijn vertrek bij AZ in 2009 heeft hij geen nieuwe club meer gehad. Als trainer van Ajax werd hij kampioen in 2002 en 2004, met PSV lukte dat in 2007. Zijn broer Erwin Koeman is komend seizoen trainer van FC Utrecht.

Vlemmings
Interim-trainer Leon Vlemmings verlaat de club per direct. Hij was assistent-trainer onder Been. Feyenoord hoopt keeperstrainer Patrick Lodewijks te behouden.