Morgen drukste dag voor Schiphol

Foto Maurice Boyer

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) verwacht morgen meer dan veertienhonderd vluchten af te handelen. In totaal verwerkt de grootste luchthaven van Nederland naar verwachting 171 duizend passagiers, meldt persbureau Novum.

Met dat aantal passagiers wordt het ook in passagiersaantallen de drukste dag van het jaar. Veel mensen vertrekken op vakantie of komen juist terug. De laatste keer dat op één dag meer dan veertienhonderd vliegtuigen landden of opstegen was in 2008. Op 23 mei van dat jaar werden er 1409 vluchten afgehandeld.

Het record van de afgelopen elf jaar dateert van 27 april 2007. Toen waren er 1439 vluchten van en naar Schiphol. Bij LVNL werken ongeveer tweehonderd luchtverkeersleiders. Zeventig van hen werken op Schiphol.

    • Dirk-Jan Zom