Kortkolom sport

Paraguay-Uruguay in finale Copa America

Mendoza. Paraguay heeft zich vannacht ten koste van Venezuela geplaatst voor de finale van de Copa America. Na een 0-0 gelijkspel zorgde een strafschoppenserie voor de beslissing. In de eindstrijd wacht Uruguay. Paraguay won geen enkel duel op het toernooi in Argentinië in de reguliere speeltijd. Venezuela schoot drie keer tegen lat of paal. De Paraguayaanse coach Martino werd met een van zijn spelers in de verlenging van het veld gestuurd. Doelman Villar was de held van Paraguay, net als in de kwartfinale tegen Brazilië, door een strafschop te stoppen. (AP)

Gehandicapte Pistorius mag naar WK atletiek

Johannesburg. Oscar Pistorius is de eerste gehandicapte sporter die zich plaatst voor de WK atletiek, eind augustus in Daegu. De Zuid-Afrikaan met twee geamputeerde benen voldeed aan de limiet op de 400 meter. Zijn pr was goed voor een nominatie voor de Spelen. Voor plaatsing moet hij nog één keer onder de 45,25 lopen. Pistorius wordt de bladerunner genoemd, hij loopt op gekromde bladen van carbon. Hij mag in valide wedstrijden uitkomen, sinds hij een beroepszaak tegen een startverbod bij sporttribunaal CAS won. (AP)

Waterpolosters: gelijk tegen Hongarije op WK

Rotterdam. De Nederlandse waterpolosters hebben zich geplaatst voor de tussenronde van het WK. In Shanghai speelde Nederland met 9-9 gelijk tegen Hongarije. In de tussenronde speelt Nederland waarschijnlijk tegen Nieuw-Zeeland. (NRC)

Premier League wil na dit seizoen ‘hawkeye’

Londen. De Premier League hoopt vanaf 2012 hawkeye te kunnen inzetten bij beslissingen over doelpunten. De Engelse bond FA heeft geïnvesteerd in een videosysteem uit het tennis en cricket. De Premier League is bij de invoering afhankelijk van toestemming van de FIFA. (AP)

Golfer Woods breekt na 12 jaar met zijn caddie

Jacksonville. Tiger Woods neemt na twaalf jaar afscheid van caddie Steve Williams. De Amerikaanse golfer won met de Nieuw-Zeelander dertien van zijn veertien majortitels. Woods heeft al een paar jaar door blessures en privéproblemen geen toernooi meer gewonnen. (AP)