Kortkolom kunst

Carice van Houten in Amerikaanse tv-serie

Rotterdam. Carice van Houten gaat een rol spelen in de succesrijke Amerikaanse televisieserie Game of Thrones. In het tweede seizoen van deze fantasyreeks speelt de actrice de roodharige tovenares Melisandre die visioenen in vuur kan zien en prins Stannis Baratheon bijstaat in zijn strijd om de IJzeren Troon. Game of Thrones is van betaalzender HBO, gebaseerd op de boekenreeks A Song of Ice and Fire van George R. R. Martin, en werd onlangs genomineerd voor een Emmy voor de beste tv-serie. Game of Thrones gaat over het leven van een aantal adellijke families die strijden om de macht over de Zeven Koninkrijken van Westeros. De serie valt op door grauw cynisme, expliciete bloederigheid en erotiek, met sneeuwzombies, afgehakte hoofden en seks. Carice van Houten is volgens haar agent ook naakt te zien in de serie. „Ze gaat functioneel naakt, maar op welke manier is nog niet helemaal duidelijk.” De opnames beginnen volgende maand in de heuvels van Ierland en Malta. Van Houten speelde eerder in de buitenlandse films Valkyrie, Dorothy Mills, Repo Man, From Time to Time en Black Death. Geen van alle succesvol. In de herfst volgt de thriller Intruders. (NRC)

Albert Verlinde nu enig eigenaar van V & V

den bosch. Albert Verlinde zet V & V Entertainment in zijn eentje voort. Verlinde runde het bedrijf jarenlang met Roel Vente, maar die maakte eind maart bekend dat hij overstapt naar theaterproducent Stage Entertainment. Verlinde heeft nu alle aandelen in handen. „Het waren twaalf prachtige jaren met Roel”, zegt Verlinde in een verklaring. „Echter ik ben ook blij dat ik me nu weer volledig kan concentreren op de toekomst van mijn bedrijf en de aankomende theatervoorstellingen.” V & V wil niet bekendmaken hoeveel Verlinde heeft betaald voor de aandelen. V & V is onder meer verantwoordelijk voor de productie van Legally Blonde, Hairspray en Toon, de Musical. (Novum)