Kamer steunt inzet kabinet in Eurotop Griekenland

Bondskanselier Angela Merkel arriveert in Brussel voor de Eurotop vandaag over de Griekse schuldencrisis. Foto AP

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt de lijn van het kabinet in de aanpak van de schuldencrisis in Griekenland. Naast steun van de regeringspartijen krijgt het kabinet ook steun van PvdA, D66, GroenLinks en SGP. PVV, SP, ChristenUnie en de Partij voor de Dieren steunen de plannen niet.

Vandaag komen de Europese regeringsleiders op een Eurotop in Brussel bijeen om te praten over de Griekse schuldencrisis. Gisteravond bereikten de Franse president Nicolas Sarkozy en de Duitse bondskanselier Angela Merkel al een overeenkomst over de aanpak van de problemen.

Minister De Jager meldde vanmorgen in het Kamerdebat over de crisis dat de eurozone werkt aan een plan met “menu-opties” voor banken om zo tot een “substantiële betrokkenheid” van de private sector te komen bij het bestrijden van de Griekse crisis. Opties voor private partijen die genoemd werden zijn bijvoorbeeld verlenging van de looptijd van obligaties en verlaging van de rente.

    • Dirk-Jan Zom