Griekse taxichauffeurs botsen hard met politie

Stationary taxis are seen during a protest in central Athens, July 18, 2011. Greek taxi drivers blocked roads to Athens' airport and main harbour on Monday, holding up thousands of tourists at the start of a two-day protest against plans to liberalise their trade. REUTERS/John Kolesidis (GREECE - Tags: CIVIL UNREST POLITICS BUSINESS TRANSPORT) REUTERS

In Athene is het gisteren tot een confrontatie gekomen tussen stakende Griekse taxichauffeurs en de politie. De oproerpolitie gebruikte traangas om de chauffeurs te verdrijven. Honderden taxichauffeurs protesteren tegen de geplande licentiehervormingen. De Griekse regering wil het eenvoudiger maken voor nieuwe chauffeurs om toe te treden tot de taxibranche. De chauffeurs lieten gisteren weten de werkonderbreking, die al drie dagen duurt, door te zetten. De staking heeft tot grote verstoringen geleid in de havens en op de vliegvelden. (NRC)