Twijfel over juistheid getuigenis James Murdoch in afluisterschandaal

De getuigenis over de afluisterpraktijken die James Murdoch, directeur bij News Corporation, dinsdag aflegde in het Britse parlement wordt in twijfel getrokken door twee voormalige medewerkers. Colin Myler

en voormalig News International juridisch medewerker Tom Crone hebben zij Murdoch wel degelijk geïnformeerd over de email, die als bewijsstuk geldt in het hackingsschandaal.

In de email uit 2009 staan de gehackte telefoonberichten van Gordon Taylor, ex-hoofd van de Britse Professionele Voetbalbond. Hiervoor kreeg Taylor destijds een schadevergoeding van ruim 825.000 euro van NOTW. James Murdoch zette zijn handtekening onder de schikking, maar zegt niets van de bewuste email af te weten.

News Corporation, moederbedrijf van News International, zegt in een reactie dat Murdoch “bij zijn getuigenis blijft”.

Lees hier ons liveblog terug over de verhoren van de Murdochs en Rebekah Brooks.