Een bitterzoet sprookje

Ger Groot in de bijlage Boeken van afgelopen vrijdag over het pas vertaalde Een hermelijn in Tsjernopol van Gregor von Rezzori (1914-1998), de auteur die naam maakte met de verhalenbundel Memoires van een antisemiet. “Het is moeilijk je aan de betoverende pen van Rezzori te onttrekken. Misschien nog wel meer dan in zijn eerder vertaalde

Gregor von Rezzori (foto Teutopresse)Gregor von Rezzori (foto Teutopresse)

Ger Groot in de bijlage Boeken van afgelopen vrijdag over het pas vertaalde Een hermelijn in Tsjernopol van Gregor von Rezzori (1914-1998), de auteur die naam maakte met de verhalenbundel Memoires van een antisemiet.
“Het is moeilijk je aan de betoverende pen van Rezzori te onttrekken. Misschien nog wel meer dan in zijn eerder vertaalde boeken weet hij de wereld van de Boekovina en Tsjernopol (waarin niettegenstaande Rezzori’s waarschuwing gemakkelijk de hoofdstad Czernowitz te herkennen valt) een sprookjesachtige exotiek mee te geven waarin je graag geleefd zou hebben.”

Lees hier de volledige bespreking.