De penalty’s van Paraguay

Paraguay's Dario Veron, left, celebrates with teammate Paulo Da Silva after scoring the decisive penalty kick of the penalty shootout at a Copa America semifinal soccer match in Mendoza, Argentina, Thursday, July 21, 2011. Paraguay advanced to the final against Uruguay by beating Venezuela in a penalty shootout following a goalless draw. (AP Photo/Roberto Candia)
Paraguay's Dario Veron, left, celebrates with teammate Paulo Da Silva after scoring the decisive penalty kick of the penalty shootout at a Copa America semifinal soccer match in Mendoza, Argentina, Thursday, July 21, 2011. Paraguay advanced to the final against Uruguay by beating Venezuela in a penalty shootout following a goalless draw. (AP Photo/Roberto Candia) Dario Veron nadat hij de beslissende penalty voor Paraguay heeft gescoord. Foto AP

Paraguay bereikte vannacht de finale van de Copa América door Venezuela na penalty’s te verslaan.

Het is Paraguay tijdens deze Copa América (Wikipedia), het Zuid-Amerikaanse kampioenschap, nog niet gelukt om in reguliere speeltijd te winnen. Maar met penalty’s lukt het steeds (zoals in de kwartfinale tegen Brazilië) wel, zo ook nu: 5-3.

In de finale moet Paraguay het opnemen tegen Uruguay, dat Peru er met 2-0 uit kegelde in de andere halve finale van afgelopen dinsdag. Voor Paraguay is het de eerste finale van een Copa América sinds 1979.