Opinie

Concurrentie

„Meneer, heeft u dierenplaatjes?” Vanuit het roepende groepje kinderen achter het dranghek kijkt een ventje van een jaar of acht, negen me aan. „Jahaa…”, antwoord ik. Hij snapt het en de vervolgvraag blijft uit. Dan geef ik toch maar een toelichting: „Die krijg jij niet, want die moet ik thuis aan mijn eigen zoon geven.”

„Meneer, heeft u dierenplaatjes?” Vanuit het roepende groepje kinderen achter het dranghek kijkt een ventje van een jaar of acht, negen me aan. „Jahaa…”, antwoord ik. Hij snapt het en de vervolgvraag blijft uit. Dan geef ik toch maar een toelichting: „Die krijg jij niet, want die moet ik thuis aan mijn eigen zoon geven.”

De handen ten hemel heffend vraagt hij zich af: „Waarom worden er tegenwoordig toch zo ontzettend veel kinderen gemaakt?”

Gerard Steenvoorden