Bijna zeker: Koeman is nieuwe coach Feyenoord

Ronald Koeman zou dicht bij een akkoord zijn met de Rotterdammers.

Ronald Koeman wordt zo goed als zeker de opvolger van Mario Been als hoofdtrainer bij Feyenoord. De 48-jarige trainer is zeer dicht bij een akkoord met de clubleiding van de Rotterdammers. Dat heeft Voetbal International gisteren gemeld. Een woordvoerder van Feyenoord kon de komst van Koeman gisteren niet bevestigen tegenover deze krant.

Koeman sloot in 1997 zijn spelersloopbaan af bij Feyenoord. Koeman is naast Ruud Geels de enige voetballer die in zijn loopbaan voor zowel Ajax, PSV als Feyenoord uitkwam. Als Koeman tekent bij Feyenoord zou hij ook als trainer voor de drie clubs gewerkt hebben.

Louis van Gaal bleek afgelopen week geen interesse te hebben in de trainersfunctie bij de geplaagde Rotterdamse club. Feyenoord eindigde dit seizoen onder Been als tiende in de competitie. Been stapte vorige week op nadat een meerderheid van de spelersgroep (dertien van de achttien spelers) het vertrouwen in hem had opgezegd.

Koeman begon zijn trainerscarrière onder leiding van Guus Hiddink bij het Nederlands elftal. Later nam Louis van Gaal hem op in de technische staf van FC Barcelona, waar hij het tweede elftal trainde. Via redelijk succesvolle periodes bij Vitesse, Ajax en Benfica belandde Koeman bij PSV.

Tijdens het seizoen 2007-2008 verliet hij de Eindhovenaren hals over kop voor Valencia, waarna zijn loopbaan in het slop raakte. In Spanje maakte hij een slecht seizoen door, al werd dat enigszins gecompenseerd door het winnen van de Copa del Rey. AZ trok hem in 2009 aan, maar na een half jaar werd hij ontslagen. AZ was zijn laatste club als trainer. Daarna was Koeman regelmatig analist voor NOS Studio Sport. (NRC)