6 redenen om uit te gaan

1 dancefeest

Bölke Open Air

Enschede: Oude Markt. Tijd: 20.00u. Gratis. www.uitinenschede.nl

De Grolsch Summer Sounds, een reeks van vijf muzikale donderdagen op de Oude Markt, begint vanavond met het extravagante feest Bölke Open Air. Met een geheime hoofdact, dragqueens, dj’s en een laser- en modeshow. Dit jaar begint de avond met een muzikale parade. Deze vertrekt bij discotheek ’t Bölke en loopt via Nationaal Muziekkwartier naar de Oude Markt. Om 00.30 uur eindigt het programma op de Oude Markt dat wordt afgesloten met een afterparty in ’t Bölke.

2 locatietheater

Theater RAST: De Caravan

Alkmaar: Park Oosterhout. Tijden: 17.30 & 20.30u, ook 22-24 juli 14.30, 17.30 & 20.30u. www.karavaan.nl

Tijdens het rondreizend theaterfestival Karavaan speelt Theater RAST De Caravan, een hedendaagse, komische bewerking van De Dienstlift van Harold Pinter. Over een neurotisch huurmoordenaarsechtpaar dat in een Kipcaravan wacht op een bericht van bovenaf om over te gaan tot het klaren van hun klus.

3 festival

Colour Festival

Rotterdam: diverse locaties. www.eurogames2011.eu

Het Colour Festival voegt op 21, 22 en 23 juli muziek, kunst en feest toe aan de Eurogames, het sportevenement voor homoseksuelen en transgenders. Vandaag: een kunstroute (10.00-18.00u) door COC langs verschillende Rotterdamse galeries en kunstinstellingen; een selectie lesbian, gay, bisexual & transgender-films en documentaires van over de hele wereld in LantarenVenster; de openingsceremonie van EuroGames in Ahoy (20.00u) met onder meer de EuroGames Show Your COLOUR Song van zangeres Rafaëla en een optreden van de Belgische zangeres Kate Ryan, de White Party in Gay Palace met als hoofdact Miss Bunty (22.00-05.00u) en DJette Madame Pompidou die in Rotown Franse muziek en vuige popliedjes draait (23.00u).

4 muziekfestival

De Affaire

Nijmegen: Valkhofpark, Voerweg & Waalstrand. T/m 22 juli. Entree: gratis. www.de-affaire.nl

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse-feesten wordt traditiegetrouw het gratis toegankelijke muziekfestival De Affaire georganiseerd. Vanavond spelen o.a. The Phantom Four & The Arguido, John Holt & Andrew Tosh en Los GuaSoneros de Guantánamo. Tijdens de clubavond Planet Rose ontvangt dj Pure de Berlijnse techno producer Mike Dehnert.

5 theater

Naam Vergeten

Utrecht: Moreelsepark. Tijd: 19.30, 20.45 & 22.15u. www.deparade.nl

Tot en met 27 juli staat Theatergezelschap Van ’t Hof op de Parade in Utrecht met Naam Vergeten, over personages die door coke, drank en het leven niet meer weten wat ze ooit geweest zijn. Ook van 5 t/m 10 augustus op de Parade in Amsterdam.

6 dansen

Sunny Reggae Thursdays

Amsterdam: Melkweg Oude zaal. Tijd: 23.00u. Entree: 6 euro (lidm. niet verplicht). www.melkweg.nl

Deze zomer staat de oude zaal van de Melkweg elke donderdagnacht in het teken van reggae, dancehall en andere Caraïbische vibes. Elke week zijn er verschillende dj’s en live acts te gast.