3 redenen om tv te kijken

1 Film I

August Rush

Net 5, 20.30-22.50u.

Van een film die een lofzang wil zijn op de kracht van muziek, mag je een fatsoenlijk stukje muziek verwachten. Maar in August Rush is alleen afgrijselijke muzak te horen. Weesjongetje August Rush is even muzikaal begaafd als zijn spoorloze ouders. Voordat hij hen terugvindt valt hij in handen van de excentriekeling Wizzard (Robin Williams) die een stal van straatmuzikanten bestiert. Uiteindelijk brengt de muziek iedereen weer bij elkaar. (Kirsten Sheridan, 2007)

2 Film II

Run Fatboy Run

RTL 8, 20.30-22.20u.

Dennis (Simon Pegg) slaat eerst op de vlucht voor de liefde-in-bruidsjurk (Thandie Newton). Daarna rent hij de marathon van Londen om die liefde terug te winnen. Leuk, melig, saai en soms ronduit wansmakelijk. (David Schwimmer, 2007)

3 Film III

Billy Elliot

RTL 8, 20.30-22.20u.

Feelgood movie over 12-jarig jochie (Jamie Bell) uit Noord-Engeland dat ten tijde van de mijnstakingen van 1984 balletdanser wil worden. Het contrast tussen zijn explosieve talent tot bewegen en de grauwe werkelijkheid van een troosteloos mijnstadje wordt breed uitgemeten. (Stephen Daldry, 2000)