Zo had New York Post eruit gezien als Murdoch geen eigenaar was

De avond-cover van New York Post als Murdoch geen eigenaar was, volgens Vanity Fair. Beeld VanityFair.com

Bij de New York Post draait men normaal gesproken de hand niet om voor een goed schandaal. Maar de zaak rond Rupert Murdoch en het afluisterschandaal werd ergens op pagina 35 goed begraven door de tabloid. Waarom? Murdoch is eigenaar van de NY Post.

De online versie van Vanity Fair is daarom maar in het gat gesprongen dat de New York Post achterlaat en heeft een cover gemaakt voor de New York Post, als het geen eigendom van Murdoch’s News Corporation was. Met ‘News of the Hurled! What the FOX?’ speelt Vanity Fair met de gebruikelijke woordgrapjes waar de Post zich juist vaak van bedient. De tweede kop luidt: ‘Deng Fever! Whup-ass Wendi defends octogenarian hubby’, refererend naar de vrouw van Murdoch, Wendi Deng, die de man die een scheerschuimtaart in het gezicht van de mediatycoon plantte een ram verkocht.

De ochtendeditie van de New York Post volgens Vanity Fair, na het parlementaire optreden van Murdoch. Beeld VanityFair.comDe ochtendeditie van de New York Post volgens Vanity Fair, na het parlementaire optreden van Murdoch. Beeld VanityFair.com

Volgens persbureau Reuters wilde een woordvoerder van The Post niet reageren op hoe de krant verslag deed van de grote dag van de baas. In de echte New York Post staat een sober bericht met de kop ‘Frank talk at probe; Murdochs testify in UK.’ De enige humor zit in een tweede stukje in de Post, met de kop ‘The $330 million smack heard ’round the world’, over de 18 procent die het aandeel van News Corp steeg na de klap die Wendi Deng uitdeelde.