Weer

Het blijft maar wisselvallig met morgen vooral in de zuidelijke helft van het land bewolking en regen of buien. Vrijdag lijkt de beste dag van de week te worden. Het blijft droog en af en toe schijnt de zon. Maar met een aantrekkende noordenwind wordt koele lucht aangevoerd en daalt de temperatuur. Normaal wordt het in deze vakantiemaand 22 à 23 graden. Met 16 à 17 graden op vrijdag zitten we dus daar dus ruim 5 graden onder. Vanavond wordt het op veel plaatsen droog en klaart het wat op. Het koelt af naar 11 tot 14 graden.

Vannacht neemt de bewolking in het zuiden toe en gaat het af en toe regenen. Morgen blijft het in de zuidelijke helft van het land bewolkt met af en toe regen. In de noordelijke provincies blijft het droog en komt de zon af en toe te voorschijn. Op de Wadden schijnt de zon het langst. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige noordenwind. Het wordt 19 graden.

Vrijdag verdwijnen de buien en blijft het ook in het zuiden droog met af en toe wat zon. De naar noordwest draaiende wind is matig tot vrij krachtig en voert frisse lucht aan. Het wordt nergens warmer dan 17 graden. In het weekeinde neemt de kans op een bui weer toe en het wordt niet warmer dan 16 graden.