Thiemo de Bakker is terug, en wint weer eens

Tennisser speelde gisteren sinds twee maanden weer een wedstrijd.

Thiemo de Bakker heeft gisteren een goede rentree gemaakt. De 22-jarige tennisser uit

’s-Gravenzande versloeg in de eerste ronde van het challengertoernooi van het Italiaanse Orbetello Martin Fischer, de nummer 193 van de wereld. De Bakker won in drie sets van de Oostenrijker: 4-6, 6-3 en 6-4. „Ik ben blij om terug te zijn op de baan!! Het was een moeilijke wedstrijd, ik ben blij met de overwinning!”, twitterde De Bakker na de zege. In de tweede ronde speelt de Nederlander tegen de Kroaat Kristijan Mesaros, de nummer 211 van de wereld.

Het was de eerste wedstrijd voor De Bakker sinds eind mei. De nummer 104 van de wereld laste na Roland Garros een rustpauze in om fysiek en mentaal te herstellen. Daardoor miste hij de grastoernooien van Halle, Rosmalen en Wimbledon. „Eerlijk is eerlijk, ik heb de afgelopen maanden niet altijd gedaan wat ik had moeten doen”, zei De Bakker toen hij zijn pauze aankondigde.

De Bakker won in 2006 de juniorentitel van Wimbledon, maar kon daarna zijn belofte niet inlossen. De tennisser, die gisteren in het begin van de wedstrijd duidelijk moeite had om in zijn ritme te komen, versleet coaches. Raemon Sluiter, John van Lottum en Dennis Schenken kwamen en gingen. De Bakker keerde in oktober vorig jaar terug bij Huib Troost, die hem als junior begeleidde. De tennisser zegde echter in april de samenwerking weer op.

De Bakker won dit jaar – inclusief het duel van gisteren – pas drie wedstrijden op de ATP-tour. (NRC)