Te jong voor Google+

Ik word gediscrimineerd. Op mijn leeftijd. Het begon al vroeg. Toen ik nog een klein mannetje was, werd mij al door allerhande medewerkers van pretparken op bitse toon meegedeeld dat ik niet lang genoeg was om in ‘hun’ attractie te mogen. Dat was altijd een hele teleurstelling, maar van de andere kant ook wel te begrijpen omdat je anders van een metertje of veertig naar beneden stort. Iets wat nog veel meer teleurstelling zou veroorzaken.

Nu ben ik vijftien en mag ik nog steeds van alles niet. Niet roken, niet drinken, niet stemmen en niet op de site van een biermerk zitten. Dat zijn allemaal verboden waar ik op de een of andere manier nog wel het nut van inzie en mee kan leven. Maar afgelopen week ontdekte ik een nieuw verbod. Een verbod waar ik niets van snapte.

Het begon toen lezer Marleen Kafando me uitnodigde om op Google+ te komen. Ik schrijf immers over sociale media en probeer dus graag een nieuw medium uit. Veel tijd kostte het aanmelden me niet: bij het eerste scherm werd me al verteld dat ik te jong was voor deze dienst. In de ‘testfase’ laat Google geen mensen van onder de 18 jaar toe.

Dat is absurd. Niet alleen voor jongeren zoals ik, maar vooral voor Google zelf. Sociale media worden door 96 procent van de generatie Y gebruikt. Zonder test onder die groep is er dus geen test. Immers: Mercedes test zijn auto’s toch ook niet op de crèche.

Ik ben dus te jong. U hoort over drie jaar wel wat ik van Google+ vind.

Funs Elbersen