Stakende Griekse taxichauffeurs botsen met politie

Griekse taxichauffeurs halen uit naar de oproerpolitie. Foto AFP / Panagiotis Tzamaros

In Athene is het tot een confrontatie gekomen tussen stakende Griekse taxichauffeurs en de politie. De oproerpolitie gebruikte traangas om de chauffeurs te verdrijven.

Honderden taxichauffeurs protesteren tegen de geplande licentiehervormingen. De chauffeurs gooiden met stenen en waterflesjes naar de oproerpolitie, die het ministerie van Transport bewaakte gedurende de onderhandelingen van de regering over de kwestie.

De taxichauffeurs lieten vandaag weten de werkonderbreking, die vandaag de derde dag inging, door te zetten. De staking heeft tot nog toe tot grote verstoringen geleid op de vliegvelden en havens in de stad en dat terwijl het zomerseizoen zorgt voor een piek in het aantal toeristen.

De Griekse regering wil het eenvoudiger maken voor nieuwe chauffeurs om toe te treden tot de taxibranche. Een dure licentie acht zij niet langer nodig. De gesprekken over de liberalisering zijn vandaag vastgelopen.

    • Marije Willems