‘Ronald Koeman nieuwe trainer Feyenoord’

Ronald Koeman in 2009, tijdens zijn trainerschap bij AZ. Foto NRC / Bas Czerwinski

Ronald Koeman volgt zo goed als zeker Mario Been op als trainer van Feyenoord. Dat meldt Voetbal International.

Vorige week vertrok Mario Been bij Feyenoord nadat het merendeel van de spelersgroep had aangegeven niet langer vertrouwen in hem te hebben. Feyenoord polste deze week Louis van Gaal, maar die voelde er weinig voor naar Rotterdam te komen.

De nu 48-jarige Ronald Koeman kwam als speler al uit voor Feyenoord, PSV en Ajax. Als hij bij Feyenoord aan de slag gaat, geldt ook voor zijn carrière als trainer dat hij actief is geweest bij de traditionele top-3. Als trainer van Ajax werd hij kampioen in 2002 en 2004, met PSV lukte dat in 2007.

Ook Barcelona B, Vitesse, Benfica, Valencia en AZ stonden al eens onder de leiding van Koeman. Sinds zijn vertrek bij AZ in 2009 heeft hij geen nieuwe club meer gehad. Zijn aantreden zou betekenen dat de broers Erwin en Ronald Koeman aankomend seizoen beiden als Eredivisietrainer te zien zijn; Erwin werd eind mei aangesteld als nieuwe trainer van FC Utrecht.