Oxfam: Europa reageert te traag op hongersnood Hoorn van Afrika

Een foto van november 2007 waarop Somalische kinderen wachten op voedsel bij een distributiecentrum in Mogadishu. Hulporganisaties luidden onlangs de noodklok nu tien miljoen mensen door aanhoudende droogte getroffen worden door de ergste hongersnood in zestig jaar. Foto AFP / Mustafa Abdi

Hulporganisatie Oxfam verwijt Europese landen dat er niet snel genoeg gehandeld wordt om de hongersnood in de ‘Hoorn van Afrika’ aan te pakken. Van de benodigde miljard dollar is nu een vijfde binnen, meldt persbureau Reuters.

Het geld is nodig om een humanitaire ramp door de droogte in de landen Somalië, Kenia en Ethiopië te voorkomen. Frankrijk is toezeggingen over nieuwe hulpgelden nog niet nagekomen en Denemarken en Italië blijven ook achter met bijdrages, zei directeur Fran Equiza.

De samenwerkende hulporganisaties openden vorige week giro 555 voor de slachtoffers van de aanhoudende droogte en voedselcrisis in de Hoorn van Afrika.

    • Peter Zantingh