Murdoch in e-mail aan personeel: dit mag nooit meer gebeuren

In een e-mail naar het personeel van zijn News Corporation zegt Rupert Murdoch dat hij maatregelen gaat nemen voor wat er is voorgevallen en dat hij ervoor wil zorgen dat het nooit meer gebeurt.

Degenen die het vertrouwen van hem hebben geschaad, moeten daar wettelijk verantwoordelijk voor worden gehouden, stelt hij. Het kost tijd om het (zelf)vertrouwen terug te winnen, mailt hij verder, maar hij zegt er zeker van te zijn dat News Corporation er sterker van wordt.

Gisteren verschenen Murdoch, zijn zoon James en voormalig hoofdredacteur van News of the World Rebekah Brooks voor de mediacommissie van het Britse Lagerhuis. Murdoch liet daar weten spijt te hebben van de gang van zaken, maar dat hij zich niet verantwoordelijk voelt.

De hele e-mail is hier te lezen.

    • Peter Zantingh