Limburgs Statenlid stapt uit PVV-fractie

Het Limburgse Statenlid Harm Uringa verlaat de PVV-fractie. Hij gaat als eenmansfractie door in het Limburgs Parlement, zoals de Provinciale Staten in Limburg worden genoemd. De PVV laat weten dat Uringa ‘om hem moverende redenen’ heeft besloten per direct de fractie te verlaten. Uringa zei dat hij fractievoorzitter Laurence Stassen gisteren heeft ingelicht. „We hebben afgesproken over de reden van mijn vertrek geen opening van zaken te geven. Natuurlijk is er wat aan de hand, anders ga je niet weg. Maar dit soort zaken hoort niet op straat te komen.” Voor zijn aantreden liet Uringa weten dat zijn politieke ambitie was om ‘heel goed te letten op een goede besteding van het door de burgers verdiende belastinggeld’. Deze idealen blijft hij najagen, zegt hij. De PVV maakt in Limburg samen met de VVD en het CDA deel uit van het college van Gedeputeerde Staten. De meerderheid van de drie partijen komt niet in gevaar. Samen hadden zij 28 van de 47 zetels. Nu wordt het CDA met tien zetels weer de grootste fractie in Limburg. De PVV houdt negen zetels over. (Novum)