Kortkolom media

Fotograaf vervolgd wegens brandstichting

Den Bosch. Justitie gaat een fotograaf uit Veghel vervolgen voor zijn rol bij twee branden vorig jaar. De man wordt ervan verdacht dat hij twee jongens heeft aangespoord brand te stichten in Veghel en Vorstenbosch. Dat meldde het Openbaar Ministerie in Den Bosch gisteren. De twee verstandelijk gehandicapte jongens werden juni vorig jaar tot taakstraffen veroordeeld voor het stichten van de branden. Zij verklaarden dat ze daartoe waren aangespoord door de fotograaf. Justitie heeft op basis daarvan besloten de fotograaf te vervolgen. Het OM verdenkt hem van brandstichting en medeplichtigheid aan brandstichting in vereniging. (Novum)

Bert Huisjes stapt over van PowNed naar WNL

Rotterdam. Hoofdredacteur Bert Huisjes verlaat omroep PowNed. Na de zomer gaat hij aan de slag als hoofdredacteur van WNL. Dat meldt De Telegraaf. Beide aspirant-omroepen zijn voortgekomen uit de Telegraaf Media Groep. Huisjes, die sinds januari hoofdredacteur is van PowNed, stelt dat de omroep het afgelopen half jaar is uitgegroeid tot een goed geoliede machine. „WNL lijkt me een grote uitdaging, met name omdat die omroep zich concentreert op nieuwsshows in de ochtend.” Onlangs kondigde Huisjes in deze krant nog aan met PowNed uit het publiek bestel te stappen. (NRC)

Uitzending gemist iPad

Rotterdam. Uitzending gemist, de online videotheek van de publieke omroep, is sinds gisteren ook beschikbaar voor de iPad. De app heeft onder meer een aangepaste vormgeving en de mogelijkheid om favoriete programma’s aan te geven. Gebruikers kunnen programma’s van Nederland 1, 2 en 3 en ook genres, omroepen en onderwerpen aan hun favorieten toevoegen. Door gebruik te maken van een nieuwe techniek, adaptive streaming, kunnen kijkers ook onderweg een hoge beeldkwaliteit verwachten. De iPhone-applicatie van Uitzending gemist is meer dan 750.000 keer gedownload. Per maand worden 2,7 miljoen uitzendingen van de publieke omroep bekeken via de iPhone. (NRC)