Hoofdredacteur Powned stapt over naar WNL

Hoofdredacteur Bert Huisjes verlaat omroep PowNed. Na de zomer gaat hij aan de slag als hoofdredacteur van WNL, meldt De Telegraaf.

Beide aspirant-omroepen zijn voortgekomen uit de Telegraaf Media Groep. Huisjes, die sinds januari hoofdredacteur is van PowNed, stelt dat de omroep het afgelopen half jaar is uitgegroeid tot een goed geoliede machine.

“WNL lijkt me een grote uitdaging, met name omdat die omroep zich concentreert op nieuwsshows in de ochtend.”

Bert Huisjes werkte eerder als misdaadverslaggever voor De Telegraaf. Met collega John van den Heuvel schreef hij true crime-bestsellers over onder meer Joran van der Sloot, Ferdi E., Willem Holleeder en de Hells Angels.

Onlangs kondigde Huisjes in NRC Handelsblad nog aan met PowNed uit het publiek bestel te stappen:

“Natuurlijk gaan wij geen leden verzamelen om vervolgens te fuseren. We zijn in het publieke bestel gekomen om het anders te doen. Dan gaan we ons zeker niet aansluiten bij een oude omroep. Fuseren is hetzelfde als opheffen. (…) Zodra we kunnen, stappen we uit het bestel. PowNed wordt een producent die zijn programma’s, zoals PowNews, verkoopt aan een commerciële zender. RTL of SBS, dat maakt niet uit.”