Het spijt verdachte Baflo

Alasam S. (26) had een psychose toen hij in april in Baflo zijn vriendin en een politieagent doodde.

Dit zei zijn advocaat gisteren tijdens de pro-formazitting voor de Groninger rechtbank. Volgens hem zijn hier „tal van aanwijzingen” voor, maar welke dit zijn wilde hij na de zitting niet kwijt. De verdachte zei spijt te hebben van zijn daden, waarvoor hij geen verklaring zei te hebben. „Ik wil mijn excuses maken. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Ik weet niet hoe ik hier mee moet leven.” De man, een illegaal uit Benin, staat terecht wegens moord op zijn 29-jarige vriendin en een 48-jarige motoragent. Ook wordt hem poging tot doodslag op een agente en een bewoner van Baflo ten laste gelegd. Hij zou zijn vriendin met een brandblusser op haar hoofd en lichaam hebben geslagen. Hij vluchtte en werd staande gehouden door de agent. Bij een worsteling zou de verdachte diens dienstwapen hebben gepakt en hem dood hebben geschoten. De advocaat bekritiseerde gisteren het Openbaar Ministerie, dat volgens hem zaken uit het politieonderzoek te snel openbaar had gemaakt. De verdachte wordt over enkele maanden psychiatrisch onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Daaraan verleent hij zijn volledige medewerking, zei zijn advocaat. „Hij wil zelf ook graag duidelijkheid krijgen over de oorzaak van de gebeurtenissen.” (NRC)