FBI pakt 12 leden op van Anonymous

De FBI zou bezig zijn met een grote actie tegen het hackersnetwerk.

De FBI heeft meer dan twaalf mogelijke leden van de hackersgroep Anonymous gearresteerd. De arrestaties vonden plaats op verschillende plekken in de Verenigde Staten. Dat heeft de Amerikaanse zender FoxNews gisteren gemeld. Volgens de zender ziet het er naar uit dat de FBI bezig is met een landelijke actie tegen de hackersgroep.

Volgens FoxNews werd een aantal mensen opgepakt in San Francisco. De arrestaties staan in verband met beschuldigingen dat een netwerk van hackers een zogeheten DDoS-aanval zou hebben gepleegd, waarbij een website neergehaald wordt door een ongebruikelijk groot aantal bezoeken te genereren.

De arrestaties volgen op huiszoekingen die de FBI eerder op de dag deed in New York. Daarbij werden computers in beslag genomen. (NRC)