Dertien doden bij aardbeving Oezbekistan

Bij een aardbeving in een dichtbevolkt gebied in Oezbekistan zijn zeker dertien mensen omgekomen.

Dat melden de autoriteiten in het Centraal-Aziatische land volgens persbureau Reuters.

De aardbeving vond vroeg in de ochtend plaats en had een kracht van 6.2 op de schaal van Richter en vond plaats in buurland Kirgizië. Zwaarst getroffen werd de stad Ferghana, waar zo’n 200.000 mensen wonen.

Veel gebouwen en huizen in verschillende dorpen in de Ferghana-vallei zijn beschadigd. Niet duidelijk is nog hoe groot de schade precies is. Volgens de reddingsdiensten in Oezbekistan zijn zo’n 86 mensen gewond geraakt, waarvan 35 nog in het ziekenhuis liggen.

Uit Kirgizië komen, hoewel daar het epicentrum van de beving lag, geen berichten over slachtoffers. Dat gebied is dunbevolkt en er lijken slechts enkele gebouwen beschadigd.